Röstirondjes met brie, tijm en cranberrycompote
20 min bereidingstijd + afkoelen
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Doe de cranberry’s met het sinaasappelsap, de suiker, het kaneelstokje en 3 takjes tijm in een steelpan. Zet op middelhoog vuur en laat ongeveer 10 minuten koken, tot de cranberry’s openbarsten. Neem de compote van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de röstirondjes over de bakplaat. Bak ze 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de brie over de röstirondjes en bak ze in nogmaals 10 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de röstirondjes op een schaal en schep op elk rondje een beetje cranberrycompote. Garneer met de rest van de tijm.
Vooral de röstirondjes met hartige bacon en ui combineren goed met brie en de friszoete cranberrycompote met kaneel en tijm. Maar een vegetarische versie met naturel röstirondjes smaakt ook heerlijk.
Tip: Maak de cranberrycompote gerust al 4-5 dagen eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
Variatietip: Vervang het sinaasappelsap ook eens door rode wijn.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 455 kcal
- 22 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 47 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 5 g vezels
- 1,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen